Koolzuur en aspartaam: een dodelijke combinatie?

 

 

Aspartaam is een zoetstof. Dat wordt door de industrie als suikervervanger verwerkt in voedsel en frisdranken. Want aspartaam is stukken goedkoper dan riet- of bietsuiker. En de zoetstof wordt in de strijd tegen overgewicht opgevoerd als suikervervanger onder de label: GEEN SUIKER TOEGEVOEGD.Daarbij wordt het afval- en broeikasgas CO2 gestopt in voeding en frisdranken. Zelfs in…. GEWONE COLA OF SINAS treft je dus de combinatie van CO2 en aspartaam.

Uit een artikel:

” In 1981 werd aspartaam door de Amerikaanse Food en Drug Administration onderzocht en veilig bevonden, maar in een recent Italiaans onderzoek is een duidelijk kankerverwekkend effect aangetoond.  Het kankerverwekkend effect zou te maken hebben met de methanol in aspartaam die in het lichaam wordt omgezet in formaldehyde en vervolgens in mierenzuur.

Volgens deskundigen bewijst dit onderzoek dat (het gebruik van) aspartaam al kankerverwekkend is in lage dosissen die vergelijkbaar zijn met wat algemeen toegelaten wordt voor menselijke consumptie. Aspartaam wordt toegevoegd aan een groot deel voedingsproducten, zoals snoep, zoetstoffen, frisdranken, puddingpoeder, ijs, gebak, yoghurt, jam, marmelade, vruchtenmoes, kauwgum en vooral in producten voor diabetici en zelfs in geneesmiddelen zoals antibiotica en hoestsiropen.

Maar aspartaam kan voor meer problemen zorgen dan alleen kanker, enkele van de 90 verschillende symptomen die veroorzaakt kunnen worden door aspartaam zijn: hoofdpijn en migraine, duizeligheid, misselijkheid, gevoelloosheid, krampachtige bewegingen van de spieren, gewichtstoename, uitslag, depressie, vermoeidheid, irritatie, hartkloppingen, slapeloosheid, gezichtsproblemen, gehoorverlies, harttrillingen, ademhalingsmoeilijkheden, onrustigheid, onduidelijk spraakvermogen, smaakverlies, oorsuizingen, geheugenverlies en gewrichtspijn.

Volgens artsen en deskundigen die de nadelige effecten bestudeerd hebben kunnen de volgende chronische ziekten teweeggebracht of verergerd worden door gebruik van aspartaam: hersentumoren, multiple sclerose, epilepsie, CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) Parkinson, Alzheimer,  verstandelijke achteruitgang, lymfoom, geboortebeschadigingen, fibromygalie (een ziektetoestand die zich manifesteert in het bewegingsapparaat en die gekenmerkt wordt door pijnen en spierstijfheid over het hele lichaam) en suikerziekte”.

-De menselijke lichaamstemperatuur is zo’n 37 graden Celsius. Als de temperatuur van Aspartaam boven de 32º Celsius komt, verandert de methyl-alcohol in aspartaam in formaldehyde en vervolgens in mierenzuur, dat op zijn beurt weer stofwisselingszuurvergiftiging veroorzaakt. Mierenzuur is het vergif dat voorkomt in de steek van vuurmieren.

– Wat je aan kooldioxide in de drankjes niet uitboert, komt in het bloed. CO2 verdrijft zuurstof in het bloed. De opname in het bloed van andere stoffen zoals aspartaam en de afbraakproducten daarvan zal dan groter zijn dan zonder. De hersenen hebben als eerste bloed nodig en dan krijgen deze dus ook veel van de door aspartaam gegenereerde schadelijke stoffen.

Dit bericht werd geplaatst in column, mens en maatschappij en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.