Kerst in Dr8888

6 december 2016. Sinterklaas heeft maar nauwelijks z’n snor gedrukt en in Drachten, de tweede stad van Friesland, staat alweer een kerstboom te pronk. Zoals elk jaar centraal op het Laweiplein. Al in 2014 had de gemeenteraad besloten om het wat zuiniger aan te doen. Want zoals te doen gebruikelijk was die stadsversiering aangevoerd uit de Belgische Ardennen en die operatie (met nabijkomende kosten) maakte de gemeentelijke schatkist telkenjare met zo’n € 6.500 lichter. Want die operatie nam onnodig ook nogal wat dieselvrachtautobrandstof en veroorzaakte daardoor onnodig fijnstofverontreiniging en CO2-broeikasgasuitstoot. Want ook het budget voor gemeentelijke cultuurbeleving raakte uitgeput en die post moest worden opgehoogd.

kerstboom-2016

 

Derhalve werd naarstig nagedacht over een voordeliger oplossing. Helaas werd de voor 2014 bestelde boom niet tijdig afbesteld. En ook in 2015 werd er nog zo’n Ardennense spar aangeleverd. Totdat men tot het inzicht kwam, dat er ook in Friesland wel van die kerst-kanjers staan. En nu is het eindelijk tóch  gelukt: er staat een supergoedkope, supermooie boom, om de hoek gerooid in het Smallingerlandse dorp Rottevalle. Het is vandaag aardig fris bij de weg, anders zou ik mijn petje ervoor afnemen.   Touché.

En hier de gemeentelijke versie van dit heuglijke nieuws > http://bit.ly/2h3Iz1F

Dit bericht werd geplaatst in column, Duurzaamheid, mens en maatschappij, politiek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.