Verfloept…

Overkwam u dat ook wel eens? Je kreeg een goed idee en wilde dat ergens opschrijven om er later iets mee te doen. En toen ging de telefoon, je wilde eerst even een bakkie koffie drinken of kleindochtertjelief had een vraag…..en FLOEP, weg was ie. Dat vreeeselijk goede idee was jammerlijk vervaagd. En zelfs nergens meer te bekennen, hoe je ook je best deed om het weer op te diepen. Het had zich zeker ergens in een donker hoekje van je hersenpan verstopt. ONTZETTENDE ZONDE.

Dat overkomt mij als oudere vooral ’s nachts. Ik lig wel eens een uurtje of zo wakker te denken. Over van alles en nog wat: je kunt het overdag zelfs zo gek niet bedenken. Zoals de gevoeligste gedichten, een nieuw volkslied, de snedigste oneliners en diepzinnigste spreekwoorden. Maar ik doe dan niet het bedlampje aan om die geweldige vondsten even op te schrijven. O nee, want dan zou de beste vrouw van Friesland gestoord wakker worden. En helaas…. als de ochtend kriekt ben ik alles, wat ik dacht te kunnen onthouden, tóch weer kwijt.

Ook overdag, bij voorbeeld tijdens een fietstocht, schiet me soms van alles te binnen. En dan, bij gebrek aan papier en pen, gaat het precies zo. Gelukkig hebben we soms de foto’s nog: zó zou je eigenlijk ook je gedachten moeten kunnen fotograferen.                       Touché

Dit bericht werd geplaatst in column, Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.