Vegter voor het volkslied

Dichteres des Vaderlands, Anne Vegter, wilde een nieuwe versie van het Nederlandse volkslied schrijven. Dat zei Vegter in het BNN Radio 1-programma De Overnachting.

ANP: Volgens Vegter is het huidige volkslied, het Wilhelmus, verouderd. “Wij zijn al lang niet meer overheerst door Spanje. We zijn een ander volk geworden en onze maatschappij is erg veranderd”, aldus de Rotterdamse dichteresse aan het laatste jaar van haar periode als Dichter des Vaderlands.

-Van de 15 coupletten kan denkelijk hooguit een miljoenste deel van de laaglandse inwoners hooguit één couplet meezingen.Vegter wil overleggen met deskundigen over de eisen waaraan een modern volkslied zou moeten voldoen. Ze vindt het voor de hand liggen dat er dan ook een nieuwe melodie wordt gecomponeerd.

————————————————————————–———————-

Anna was ook degene die vier jaar geleden blijmoedig wilde dat elke Nederlander enkele gedichten kon reciteren. Aangezien “de Nederlander” volgens de geïmporteerde Koningin niet bestaat, lijkt me de aankomst van een hedendaags volkslied een onbegonnen zaak. De conservatieve tegenkrachten zijn groot en Anna heeft alle hulp nodig van tig volkslied-deskundigen en componisten. Maar vanuit deze internet-hoek kan ik haar tóch best wat ondersteunen.

Want eigenlijk bestaat een Vader ( of moederlands ) lied al voor Autochtonen en Allochtonen. En wel het MEDELANDERLIED (MEILANNERLIET) in de twee officiële Nederlandse talen, het ABN en het Frysk.

Lees en luister dus maar naar >  + FAN-SPECIAL: het MEDELANDERLIED, IT MEILANNERLIET.

HV

Dit bericht werd geplaatst in column en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.